Nahajate se tu: Domov Destinacije Afrika Madagaskar
Osnovni podatki

null

Madagaskar

Uradna jezika: francoščina, malgaščina
Državna himna: Ry Tanindraza nay malala ô (O, naša ljubljena domovina)
Glavno mesto: Antananarivo
Površina: 587.040 km²
Prebivalstvo: 22.005.222
Gostota: 35,2/km²
Valuta: malgaški ariari (MGa)
Časovni pas: UTC +3
Vrhnja internetna domena: .mg
Nacionalna klicna koda: ++ 261

Cepljenje in zaščita
Bolezen Cepljenje
Tifus
Tetanus
Steklina
Hepatitis B
Malarija
Rumena mrzlica
Hepatitis A

Več o posamezni bolezni lahko izveste s klikom na željeno povezavo.
Za dodatne informacije o cepljenju pa se z miško postavite na željen vnos v desnem stolpcu.

O državi

null

null

null

Madagaskar je otoška država v Indijskem oceanu, ob vzhodni obali afriške države Mozambik. Madagaskar je 4. največji otok na svetu. Na severozahodu se prek Mozambiškega kanala pripluje do otoka Mayotte in do Komorov, na severu pa do otokov Glorioso, na severovzhodu pa do Sejšelov. Uradna jezika sta francoščina in malgaščina, glavno mesto pa je Antananarivo. Madagaskar ima približno 18 milijonov prebivalcev ( podatki so iz leta 2004 ). Denarna enota je ariary.

Zdravstvena tveganja

STRAN V DELU!

Za Madagaskar je potrebna zaščita proti malariji z antimalariki (tablete). Ne smemo pozabiti na zaščito z repelenti (več kot 30% DEET) in primerno obleko (dolgi rokavi in dolge hlače), kar preprečuje pike insektov, uporabo insekticidov, ki delujejo v prostoru, uporabo zaščitnih mrež, ki so impregnirane z insekticidi. Na tak način se zaščitimo tudi pred drugimi boleznimi, ki jih prenašajo komarji (denga, filarijaze itd,...)

Dobro je vedeti
FAQ
14. maja odpotujem na Madagaskar. Odločila sem se, da bom jemala tablete proti malariji. Katere tablete mi priporočate, glede na mojo trenutno situacijo: trenutno nisem noseča, vendar s partnerjem načrtujeva otroka. Dobila sem informacijo, da s tabletami Lariam se ne sme zanositi v naslednjih treh mesecih, medtem pa ko tablete Malarone nimajo nobenih omejitev glede tega.
Za Madagaskar je potrebna zaščita proti malariji z antimalariki (tablete). Ne smemo pozabiti na zaščito z repelenti (več kot 30% DEET) in primerno obleko (dolgi rokavi in dolge hlače), kar preprečuje pike insektov, uporabo insekticidov, ki delujejo v prostoru, uporabo zaščitnih mrež, ki so impregnirane z insekticidi. Na tak način se zaščitimo tudi pred drugimi boleznimi, ki jih prenašajo komarji (denga, filarijaze itd,...)Kontroliranih študij, ki bi potrdile ali zanikale kakršnekoli vplive antimalarikov na razvoj ploda ni, saj se jih v nosečnosti iz etičnih razlogov ne izvaja. Dejstvo pa je, da je bolj rizično v nosečnosti sočasno obolevanje za malarijo, če se slučajno okužite na potovanju. Inkubacijska doba za ravoj bolezni je v povprečju 1 mesec po okužbi, lahko pa je tudi daljša. Zato je v primerih, ko se resno načrtuje nosečnost, raje izogibamo rizičnim področjem za malarijo. Zaščita za to destinacijo je obvezna z vsemi možnimi sredstvi tudi z antimalarikom. Uporablja se več vrst antimalarikov, med njimi tudi Malarone, ki pa je primeren za zaščito ob krajših izpostavljenostih, saj je zaenkrat jemanje omejeno na največ 1 mesec.

hepatitis

 
Osebna orodja