Nahajate se tu: Domov Destinacije Bližnji vzhod Združeni Arabski Emirati
Osnovni podatki

null

Združeni arabski emirati

Uradni jezik: arabščina
Državna himna: Arabic Emirati Tahiat Alalam
Glavno mesto: Abu Dabi City
Prebivalstvo: 2.407.460
Površina: 83.600/km² 

Gostota: 111,8/km²
Valuta: dirham
Časovni pas: UTC +4
Vrhnja internetna domena: .ae
Nacionalna klicna koda: ++ 971

Cepljenje in zaščita
Bolezen Cepljenje
Tifus
Tetanus
Steklina
Hepatitis B
Hepatitis A

Več o posamezni bolezni lahko izveste s klikom na željeno povezavo.
Za dodatne informacije o cepljenju pa se z miško postavite na željen vnos v desnem stolpcu.

O državi

null

null

null

Združeni arabski emirati, ali na kratko ZAE, so z nafto bogata obmorska puščavska država na jugovzhodu Arabskega polotoka, ki na severu meji na Perzijski zaliv, na severovzhodu na Omanski zaliv in Oman, na katerega meji tudi na vzhodu, na jugu in zahodu pa na Saudovo Arabijo. Na severozahodu je le kakšnih 20 km po morju oddaljena od obale Katarja.

Državo sestavlja sedem emiratov: Abu Dabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah in Umm al-Qaiwain.

Zdravstvena tveganja

STRAN V DELU!

null

Dobro je vedeti

null

FAQ
V prihodnjih mesecih bi skupaj z ženo in 6 mesečnim sinom odpotoval na delo v Združene Arabske Emirate. Ker nimam izkušenj z delom in življenjem v tujini (razen turističnih potovanj za nekaj dni) vas prosim če mi lahko posredujete kakšne infoemacije v zvezi z zdravstvenim varstvom (cepljenja, zaščite...) in nasvete oziroma me napotite do ustreznih ustanov, ki bi take informacije imele na razpolago. Tukaj bi izpostavil tudi najpomembneješe vprašanje: ali sploh svetujete da se na to pot odpravim z 6-mesečnim otrokom?
Najbolje bi bilo, da se naročite za posvet v naši potniški ambulanti, kjer bi se lahko pogovorili o vsem. Naročamo vsak delovnik od 8:00 do 11:00 po telefonu 586 39 20.Glede 6-mesečnega otroka pa vam edino lahko odgovorim to, da je ena možnost počakati, da otrok opravi vsa bazična cepljenja, kar pomeni še vsaj 9 mesecev ali da se predhodno pozanimate kakšna je možnost nadaljevanja cepljenja za otroka v ZAE. Nekaj teh podatkov o cepilnih programih se nahaja na spletni strani SZO.

hepatitis

 
Osebna orodja