Nahajate se tu: Domov Obvestila Obsežen izbruh rumene mrzlice v Braziliji

Obsežen izbruh rumene mrzlice v Braziliji

Brazilske zdravstvene oblasti poročajo o več mesecev trajajočem izbruhu rumene mrzlice, ki se je začel v decembru 2016 v brazilski pokrajini Minas Gerais. Primere okužb pa so že potrdili tudi v drugih sosednjih pokrajinag Espirito Santo, São Paulo in Rio de Janeiro (ne pa tudi v mestu Rio de Janeiro). Primeri okužb za zdaj prihajajo predvsem iz vaških okolij, pri čemer je nekaj ljudi tudi umrlo. Za zaščito prebivalcev najbolj prizadetih držav brazilske zdravstvene oblasti trenutno izvajajo kampanjo cepljenja.

Priporočilo potnikom

Potnikom, ki potujejo v pokrajine Espirito Santo, Rio de Janeiro, São Paulo state (razen mesto São Paulo) in več območij pokrajine Bahia, se priporoča cepljenje proti rumeni mrzlici. Seznam občin, za katere se priporoča cepljenje, je dostopen na naslednji povezavi: https://wwwnc.cdc.gov/travel/notices/alert/yellow-fever-brazil (potniki naj pred potovanjem preverijo zadnji seznam občin).

Več o rumeni mrzlici, priporočilih in zaščiti na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje na naslednji povezavi.

Akcije dokumenta
  • Natisni to stran
Osebna orodja