Nahajate se tu: Domov Priprava na potovanje Invalidi

Invalidi


Moderni načini potovanja omogočajo kvalitetno udeležbo hendikepiranih oseb oziroma invalidov. Seveda pa se na potovanjih v eksotične dežele z drugačnimi kulturnimi navadami pogosto srečujejo tudi z različnimi predsodki in stereotipi. Nekatere turistične agencije so se že specializirale za organizacijo potovanj za skupine s posebnimi potrebami, vključno s spremljevalnim zdravstvenim osebjem.

Nasveti za potnike s posebnimi potrebami na potovanju:
  • Potniki na invalidskih vozičkih imajo možnost asistence na letališčih. Že ob nakupu letalske karte bo prevoznik, na osnovi zdravniškega potrdila, označil vrsto asistence s pomočjo invalidskega vozička. Označbe so: WCHR – prevoz z vozičkom do izhoda na letališko stezo, WCHS
    – prevoz z vozičkom do letala, WCHC – prevoz in asistenca do sedeža na
    letalu
  • Invalid, ki potrebuje invalidski voziček, naj za potovanje izbere čim lažje sestavljivega, če je to možno.
  • Psi vodniki za slepe imajo poseben status pri prevozu z letali in avtobusi, prav tako jim je omogočeno bivanje v hotelskih sobah in vstop v muzeje in galerije.
  • Gluhi naj o svoji prizadetosti obvestijo osebje na prevoznih sredstvih ter na postajah in v hotelih. Tako bodo lahko pravočasno izvedeli za vse nujne informacije.
  • Duševno prizadete osebe naj potujejo s spremljevalcem, prav tako naj imajo identifikacijsko kartico ali obesek z osebnimi podatki ter destinacijo potovanja.
Akcije dokumenta
  • Natisni to stran

hepatitis

 
Osebna orodja